Poarta Transilvanei

Produs în Bistrița-Năsăud

Pe acest tărâm de-o frumusețe aparte, desprinsă parcă dintr-un vis, descoperă gustul bucatelor tradiționale, condimentate pe ici-colo de savori săsești și ungurești, creativitatea transpusă în produse meșteșugărești inedite, zestrea culturală, tradițiile păstrate cu sfințenie în locuri în care timpul a încremenit, fascinantele mituri care ne învăluie existența și poveștile noastre, spuse cu tâlc, în dulcele glas ardelenesc.

Toate vin să-ți bucure sufletul și să-ți ofere experiențe de neuitat.   

Din idei minunate se nasc fapte memorabile

În cursul anului 2014, o mână de oameni inimoși, creativi, cu dragoste față de valorile și produsele locale, au avut o idee măreață, care a avut ecou în rândul unor oameni la fel de inimoși și creativi, din fruntea județului Bistrița-Năsăud. De la idee la faptă a fost doar un pas: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a preluat inițiativa, atrăgând alături alte instituții care au văzut potențialul și necesitatea susținerii acestei inițiative: Primăria Bistrița, Primăria Beclean, Primăria Lechința, Centrul Județean pentru Cultură și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. În cursul anului 2018, ni s-au alăturat: Primăria Năsăud, Primăria Lunca Ilvei și Primăria Măgura Ilvei.

Viziunea Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”

Viziunea Asociației o reprezintă produsele locale de calitate, creative, eco, cu caracteristrici unicat care exploatează specificul, tradițiile și valorile locale, în măsură să creeze avantaje pentru diferențiere.

Misiunea Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”

Misiunea noastră este de a susține, promova și reprezenta producătorii locali la nivel regional, național și internațional, de a promova produsele, tradițiile și valorile locale, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a județului Bistrița-Năsăud.

Obiectivele Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”

Principalele obiectivele generale ale organizației sunt:
• Identificarea și susținerea intereselor micilor și marilor producători din județul Bistrița-Năsăud;
• Reprezentarea producătorilor locali din județul Bistrița-Năsăud, atât la nivel local, cât și la nivel național și internațional;
• Promovarea produselor locale, a tradițiilor și culturii locale, a meșteșugurilor, a valorilor locale;
• Realizarea unui cadru pentru protejarea producătorilor locali din județul Bistrița-Năsăud, atât la nivel local, cât și la nivel național și internațional.

_____

______

Calendar video:

Register

You don't have permission to register