Image Alt

Povestea din spatele Porții

Județul Bistrița-Năsăud a fost, așa cum istoria ne arată, o poartă de acces către Transilvania.

Brandul județului este rezultatul unui efort strategic susținut de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud împreună cu specialiști în branding, cu scopul de a continua dezvoltarea județului și de a crea cartea de vizită a acestuia.

Așadar, brandul de loc este unul complex și se caracterizează prin fluiditate, fiind într-o continuă dezvoltare și adaptare. Rolul acestuia este de continuare a dezvoltării și de promovare a județului, pe baza unei strategii integrate care vizează toate domeniile de activitate: social, economic, turism, cultură, sănătate, investiții și infrastructură.

Studiile și sondajele realizate în cadrul proiectului ne-au arătat că cel mai potrivit concept este cel de “Poartă a Transilvaniei”.

Bistrița-Năsăud este, din punct de vedere geografic, situat în cea mai potrivită poziție pentru a primi prin porțile sale larg deschise: investitori, turiști, dar și oameni care caută o variantă de relocare, într-un județ de poveste, aflat în plină dezvoltare.

Mai mult, în cadrul programului de promovare a locurilor inedite, demarat de Consiliul Europei, județul Bistrița-Năsăud va face parte din „Ruta cultural-turistică Porțile Transilvaniei”, alături de Brașov și Sibiu.

O inițiativă care a prins rădăcini în 2018, concretizată acum, în urma unor demersuri ample realizate de entități din cele 3 județe.

Bistrița-Năsăud va face parte din „Rutele Culturale Europene”, ca Poartă a Transilvaniei, alături de Sibiu și Brașov.

Pășește în Bistrița-Năsăud și vei descoperi un loc minunat, pe care îl vei putea numi pentru totdeauna acasă

Acasă…

Mi-e era atât de dor de aerul curat al plaiurilor bistrițene, de natura crudă și de cei ce m-au învățat ce-i truda și bucuria sinceră.

Aici, între Maramureș și Bucovina, înaintașii noștri au clădit o civilizație, au scris istorie și ne-au lăsat o zestre unică în lume.

Aici găsim tot ce ne trebuie, într-un peisaj copleșitor și o tradiție culturală autentică oamenii locului ne primesc mereu cu brațele deschise și cu omenie. Sunt oameni care păstrează cultura locului, cu stimă pentru cei de odinioară și o duc mai departe cu smerită recunoștință. Pentru ei bucatele și roadele pământului au un singur gust: gustul respectului pentru viață…

Aici nu veniți numai la noi acasă, ci acasă la Liviu Rebreanu, George Coșbuc, Andrei Mureșanu și a multor oameni măreți, ce au pus pe hârtie spiritul românesc și au dat expresie culturii noastre.

Aici s-a compus Imnul Național al României.

Acum îți crește sufletul când vii acasă și vezi cât de frumos și rapid se dezvoltă județul Bistrița-Năsăud.

Acum avem drumuri bune care leagă orașele de sate, munții de câmpii, de îți vine să tot  mergi, să admiri și să te bucuri.

Un drum bun în viață pornește de la o educație sănătoasă care începe cu primi pași și continuă până îți iei viața în propriile mâini, cu demnitate, hotărâre și responsabilitate.

Ne place să le avem pe toate rânduite – castelele de odinioară prind viață, clădirile culturale sunt în straie noi iar oamenii își întind mâinile unii altora pentru a construi.  Când ne punem ceva în minte, apoi e musai să și facem!  

Și dacă viața te va încerca, să știi că aici găsești oameni de încredere pe mâna cărora te poți lăsa, oameni care respectă cu sfințenie viața, care fac tot ce știu mai bine să o protejeze cu pasiune, devotament și determinare.

Din fericire, suntem cu toții diferiți, dar în același timp pe toți ne unește dorința de explora locuri unice care ne fac mai buni, mai sinceri, mai adevărați și care ne îmbogățesc sufletește. Aici e Patria Costumului Popular, atât de renumit că a ajuns în Cartea Recordurilor. La noi, când e de joc e de joc, când e de muncă, apoi e de muncă

Și sportul e la el acasă! Echipa de suflet a bistrițenilor, Gloria, ne aduce împreună și ne unește la fiecare provocare răspândind bucurie și multă, multă adrenalină.

Te cheamă locuri noi, te cheamă oameni care așteaptă să îi cunoști, te vor îmbrățișa ținuturi de legendă cu altfel de obiceiuri unice, autentice, care cu siguranță te vor încânta…

Multe aș mai avea să vă spun, dar mai bine haide-ți, haide-ți pentru că poarta e mereu deschisă.

Pășește în Bistrița-Năsăud și vei descoperi un loc minunat, pe care îl vei putea numi pentru totdeauna acasă

Register

You don't have permission to register