Blog

Obiceiul Plugarului la Șieuț - Ieșitul plugului întâiÎn satul Șieuț din județul Bistrița-Năsăud, „plugarul” este un obicei străvechi în cadrul căruia este sărbătorit cel mai harnic fecior din sat care iese primul cu plugul la arat primăvara. Ceilalți feciori îl urmăresc și încearcă să îl prindă. Dacă plugarul este prins, acesta trebuie să meargă la Primărie și să semnze un

Pasca își are originea în masa de Paști a evreilor, amintind de hrana folosită de aceștia în pustiu, dar mai ales în azima (pâinea nesărată și nedospită). Pasca este însă dospită, cu sare în ea și făcută din grâu curat. Această pâine specială reprezintă trupul lui Hristos, căci pâine dospită a servit Domnul la Cină. Din ajunul Paștelui se pregătește

Produs în Bistrița-Năsăud a dat start ediției a IV-a a popularului concurs Jurnaliști Chefi din Bistrița-Năsăud, cu mult entuziasm, dor mare față de acest eveniment și drag față de semenii noștri aflați în nevoie. “Sub îndrumarea Chef Nina Rus și Chef Ellena Rus, jurnaliști, comunicatori, producători și membri ai echipei Produs în Bistrița-Năsăud , cu sprijinul Primăria Romuli, Rin

• Săptămâna aceasta, Bistrița este capitala handbalului românesc •Turneul 13 din Liga Florilor MOL se joacă la noi, adică 28 de meciuri care aduc cele mai titrate jucătoare, direct pe terenul nostru. Din păcate, totul se petrece fără spectatori, însă toate meciurile vor putea fi urmărite în direct, unele pe TVR 1 și 2, altele direct pe platforma FRHTV. Program #CS_Gloria2018_Bistrița_Năsăud: •

• Veteranii de război nu se pot uita, căci faptele lor sunt impregnate în istoria noastră • În Bistrița-Năsăud mai sunt printre noi 16 astfel de oameni simbol, exemple de caractere puternice, admirabile, iar pe doi dintre ei i-am vizitat la inițiativa Comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, colonel Cornel-Traian Scurt. Un gest mic, în comparație cu faptele lor mari,

••• #VorbeBune pentru #TreabăBună făcută de #ElenaDinDeal, cel mai nou #Punct_Gastronomic_Local din #Poarta_Transilvaniei •••“Nu obișnuiesc să postez poze cu și despre mâncare, știu eu de ce, dar dacă aveți de gând să treceți prin Tiha Bârgăului, nu ezitați să o sunați pe doamna Elena din deal și să vă răsfățați puțin. Noi am așteptat câteva zile pentru acest răsfaț, dar

Azi începe "Săptămâna Mare", numită și "Săptămâna Patimilor" sau a "Deniilor". https://www.facebook.com/BNPoartaTransilvaniei/posts/280316770438230

Register

You don't have permission to register