Contact

Stațiunea Colibița – cel mai pur aer din țară!

Poarta de intrare în Munții Călimani, stațiunea Colibița este cel mai pitoresc loc din Bistrița-Năsăud. Lacul de acumulare și munții oferă zonei un farmec aparte.

Aici există cel mai pur aer din țară, dar și izvoare cu ape minerale, cu beneficii extrem de importante pentru sănătate. 

 

Studiile arată că microclimatul stațiunii Colibita determină o concentrație foarte mare de micro ioni negativi cu influență binefăcătoare asupra sistemului nervos și este locul cu cea mai mare concentrație de ozon. 

Datorită concentrației mare de ozon și ioni de iod a zonei (recomandați pentru tratamentul afecțiunilor pulmonare și cardiace) Colibița a fost cunoscută până în anii ’80 ca o renumită stațiune climaterică și în 2017, în baza studiilor realizate, a fost atestată ca stațiune turistică de interes local. 

Însă nu numai aerul este deosebit la Colibița! 

Apele minerale constituie apariţii hidrogeologice importante în această zonă iar, în funcţie de compoziţia lor chimică, acestea sunt carbogazoase feruginoase (numite “borcuturi”) şi clorosodice (numite “slatini”). 

Apele erau folosite de către locuitori pentru conservarea alimentelor, pentru tăbăcirea pieilor, prepararea murăturilor şi pentru hrana animalelor.

Register

You don't have permission to register