Contact

Bucate pe alese produse în Bistrița-Năsăud

Micii producători din Bistrița-Năsăud au înțeles că gustul bun, de acasă, nu îl egalează nimeni. În sprijinul lor venim și noi, cei de la Asociația Produs în Bistrița-Năsăud și ne lăudăm cu:

 

Ioan ANGELINI – Ţuica cu mărgele de Salva, produs de Angelini:

Dacă e consumată cu măsură, țuica e un adevărat medicament

Istoria ţuicii cu mărgele de Salva – produs de Angelini – a început în 1918, când bunicul meu, italian – atunci a fost un val de migraţie de italieni – a venit în România și s-a stabilit la Salva, lângă Năsăud. Bunicul meu avea două pasiuni și ocupații, în același timp: făcea roţi pentru căruţe şi ţuică. De la el a rămas moştenire şi primul cazan de fiert ţuică, pe care îl puteți admira şi astăzi.

 

Saveta și Cornel BAN – CUPTORUL DE ALTĂDATĂ

Ducem mai departe moștenirea strămoșilor, ceea ce noi puneam în cuptor pentru familia noastră în fiecare sâmbătă, de când ne știm

Suntem o familie de agricultori tradiționali, de lângă Năsăud, din Liviu Rebreanu – locul unde s-a întâmplat romanul „Ion”. Ținem o gospodarie mică, dar diversă (răsaduri, livezi, animale, cereale). Suntem la a cincea generație care și-a vândut săptămanal produsele agricole ale familiei în târgul Năsăudului.

 

Florentin BODIU – COȘUL CU LEGUME DE DUMITRA

Am agricultura în sânge

Am o pasiune pentru agricultură și pentru produsele tradiționale românești. Provin dintr-o familie de agricultori, tatăl meu, George Bodiu, fiind un cunoscut viticultor din zona noastră. Am produs legume de cand eram mic, împreună cu tatăl și familia mea. Am absolvit Liceul Agricol din Bistrița și am câștigat mai multă experiență în Italia, acolo unde am plecat după ce am terminat liceul. Deși câștigam bine peste hotare, am simțit că nu era țara mea, nu era locul meu acolo.

 

Grigore CREȚA – Brânzeturi de la Poalele Munților Călimani

Un stil de alimentație sănătos înseamnă o viață îndelungată și frumoasă

Pasiunea pentru prelucrarea laptelui la stână am moștenit-o de la bunicii și părinții mei. Creșterea animalelor, în special oieritul – specific satului Ruștior, situat la izvorul Văii Şieului, la poalele Munților Călimani – a fost ocupația lor de bază; crescând alături de ei, de la fragedă vârstă și, în măsura puterilor de copil, i-am ajutat la treburile gospodărești și am îndrăgit această meserie. În momentul de față, la stâna tradițională am 400 de oi și 11 vite.

 

Ioan Grigore COTU

Am renunțat la meseria de bază atunci când m-am îndrăgostit iremediabil de apicultură

Apicultura este una dintre cele mai vechi şi mai frumoase ocupaţii. Mă ocup cu albinele de mai bine de 15 ani, după ce am lucrat ani buni în tâmplărie. Mi-am abandonat meseria de bază pentru apicultură, în ciuda faptului că nu ştiam mai nimic despre acest domeniu, dar când l-am descoperit, m-am îndrăgostit iremediabil.

 

Maria HITICAȘ

Ne dorim ca produsele noastre pure, de cea mai bună calitate, să ajungă direct la consumator

Povestea noastră a început în anul 2000, când am decis să cumpărăm cinci familii de albine pentru a produce miere pentru consumul propriu. Totul a devenit o pasiune și, de la an la an, am crescut considerabil numărul familiilor de albine. Astfel, în anul 2010, am decis ca pasiunea noastră să se transforme în afacerea noastră.

 

Emilia & Radu LAZĂR

În prezent, producem și comercializăm cam toate produsele stupului

Totul a început când eram copil. Tatăl meu, Gheorge Lazăr, a avut tot timpul 25-30 de stupi pe care îi transporta în pastoral, la Valea lui Mihai, la salcâm și la munte, cu Dacia 1310 și o remorcă. Copil fiiind, mergeam cu el și îmi plăcea să-l ajut la storsul mierii. În anul 1999 am plecat cu familia în Spania. Eu aveam doar 12 ani.

 

Dana & Grigore RÂNZIȘ – GRIDAMA FRUCT MONTAN

Producem acele conserve de fructe și legume 100% naturale, fără adaosuri și conservanți

Dulcețurile și siropurile pe care le producem își au originile în vremurile în care ne petreceam copilaria, în localitatea Piatra Fântânele din Pasul Tihuța. Acolo, bunicii cultivau în grădina casei căpșune pentru consum, extraordinar de parfumate și dulci, care, mai apoi, se transformau în cea mai bună dulceață pe care am mâncat-o vreodată.

 

Mai multe detalii găsiți aici: https://produsbn.ro/producatori/

Register

You don't have permission to register