Contact

În Bistrița se construiește al treilea heliport din România pe acoperișul unui spital!

În mai puțin de 30 de minute elicopterul SMURD poate ajunge de la Bistrița la Mureș sau la Cluj grație unui heliport care se amenajează pe acoperișul unității medicale!

Spitalul de Urgență Bistrița va fi un punct de salvare important la nivel național și din punct de vedere al accesului bolnavilor aflați în stare gravă care necesită îngrijire de specialitate, aparaturi sau specialiști care nu există în zonele lor.

Cu sprijinul Consiliul Județean Bistrița-Năsăud la Spitalul de Urgență din Bistrița se amenajează al treilea heliport din România.

Două ascensoare de capacitate și viteză mare vor deservi heliportul. Unul dintre ele este deja amenajat în cadrul spitalului și va face conexiunea între secțiile spitalului și exterior – și unul nou, pentru legătură directă între secția UPU și heliport.

Proiectul a fost inițiat după ce spitalul a fost modernizat și a atras peste 60 de medici noi și specialiști, din țară și din străinătate, pregătiți să preia cazuri dificile și care au la dispoziție cele mai moderne dotări.

Register

You don't have permission to register