Contact

Excelență în tenisul de masă

Județul Bistrița-Năsăud s-a făcut remarcat la nivel național și internațional în tenisul de masă. Marele antrenor Gheorghe Bozga a descoperit adevărate comori la Bistrița, sportivi deveniți între timp campioni naționali și europeni, dar și medaliați la zeci de competiții de renume.

Adrian Crișan este cel mai titrat jucător român de tenis de masă din toate timpurile.

Adrian Crişan este deţinătorul recordului de titluri naţionale la simplu masculin – zece până acum. El a participat la Jocurile Olimpice din anii 2000, 2004, 2008, 2012, 2016 şi a adunat medalii de bronz la Campionatele Europene de seniori din 2005, 2007, 2009, 2011 şi 2012, dar şi la cele de juniori, în 1995 şi 1996.

Mihaela Șteff și Tania Plăian sunt două sportive de renume în acest sport, ambele cu performanțe importante. Mihaela Șteff are în palmares 5 titluri de campioană europeană, două medalii de bronz la mondiale, două participări la Jocurile Olimpice și două Ligi ale campionilor câștigate cu o echipă din Italia. Tania Plăian a luat medalia de aur la Europa Top 10 juniori în 2019.

Fraţii Hunor şi Bernadette Szocs sunt printre cele mai tinere speranţe ale tenisului. Ambii și-au început cariera la Bistrița, Bernadette Szocs fiind desemnată cetățean de onoare al municipiului Bistrița după obținerea unor rezultate impresionante. Berni a obținut în 2018, reprezentând CSM Bistrița, un trofeu important după câștigarea Europa Top 16, competiție care reunește cele mai bune 16 jucătoare de pe continent. În 2017, Szocs a câștigat titlul european și bronz la Jocurile Universitare. În prezent, cei doi sportivi sunt legitimați la Steaua.

De asemenea, CSM Bistrița a fost declarat cel mai bun club de tenis de masă din România la categoria juniori 1 în luna februarie a anului 2020. Echipa de fete a obținut medalia de aur, iar cea de băieți s-a clasat pe locul 3.

Tags

Register

You don't have permission to register