Contact

De ce să vizitezi Bistrița-Năsăud?

Spectaculos și sălbatic, și în același timp, misterios și fantastic, județul Bistrița-Năsăud te întâmpină cu peisaje ce-ți taie respirația, cu povești nemaiauzite despre vampiri și zâne, cu bunătăți gătite după rețete secrete.

 

Portul popular, considerat cel mai frumos din țară, și bunătatea și ospitalitatea oamenilor, vin să întregească oferta turistică a județului. 

Te invităm să treci prin Poarta Transilvaniei și să descoperi Bistrița-Năsăud! Un județ cu peisaje de vis, cu munți şi ape de o frumusețe inestimabilă, cu tradiții și meșteșuguri păstrate intacte, cu oameni harnici și bucate alese. 

Aici se află Borgo Pass cu castelul temutului vampir, așa cum Bram Stoker l-a descris în romanul Dracula, un ținut plin de legendă și mister.  

În Bistrița-Năsăud găsești cel mai pur aer din România cu cea mai mare concentrație de ozon, dar și ape și nămoluri cu proprietăți curative extraordinare. 

Avem munți și lacuri unice în lume și ne lăudăm cu cea mai spectaculoasă peșteră din Europa

Cetatea Bistriței, unul dintre cele șapte burguri săsești, ascunde și ea povești extraordinare, iar Țara Năsăudului te așteaptă să descoperi o lume plină de tradiții, oameni iubitori de carte și meșteri iscusiți, care au creat aici patria costumului popular.  

Băile Figa concurează cu succes cu stațiuni celebre din Europa, iar desemnarea ca una dintre destinațiile turistice de excelență confirmă acest lucru.

Vinurile din Podgoria Lechința, vinuri de o calitate superioară, alături de mâncărurile făcute după rețete tradiționale, sunt un alt motiv să descoperi Bistrița-Năsăud.

Register

You don't have permission to register