Contact

Credem în potențialul turistic al județului nostru!

Bistrița-Năsăud are un potențial turistic unic. Dintr-un județ de tranziție, devine o destinație musai de vizitat!

Din acest motiv, am pus bazele unei dezvoltări integrate a turismului în județul Bistrița-Năsăud, prin realizarea unui Master Plan: 

  • Avem studii de prefezabilitate cu proiecte integrate pe Valea Bârgăului-Colibița, Valea Someșului-Sîngeorz-Băi și pe Valea Sălăuței.
  • Deținem studii de specialitate care atestă că în Colibița se respiră cel mai curat aer din România și un aer la fel de pur ca și cel din Munții Alpi. Concentrație de OZON în aer: 90 micrograme/metru cub.
    Pe lângă cel mai ozonat aer din România, Colibița se poate lăuda și cu cea mai mare concentrație de ioni negativi (ioni de oxigen cu încărcătură electrică negativă), extrem de benefici pentru sănătate.
    Dacă într-un oraș aglomerat și poluat cum este Bucureștiul sunt circa 3-4 ioni negativi/cm3, într-o pădure sunt între 1.000 și 3.000 de ioni negativi pe cm3, în zonele cu păduri de rășinoase – lângă cascade și pâraiele de munte, concentrația ioni negativi ajunge la 5.000/cm3!
    Numiți și „vitaminele aerului” ionii negativi stimulează și armonizează majoritatea proceselor vitale, dar și pe cele din sfera psihicului și a emoționalului. 
  • Acreditarea localității Colibița-Tihuța ca Stațiune turistică de interes național. Cea mai spectaculoasă zonă din Bistrița-Năsăud, „Marea de la munte” – stațiunea Colibița este prinsă într-un amplu proiect de modernizare și dezvoltare atât în ceea ce privește utilitățile – apă, canal, drumuri, iluminat cât și în ceea ce privește infrastructura turistică a zonei. Tot aici se lucrează deja la proiectarea unui Centru Județean de Agrement, urmând să fie amenajată o zonă portuară cu debarcader, o zonă de promenadă, o zonă pentru servicii publice, una pentru activităţi culturale – amfiteatru, activităţi sportive şi recreaţionale.

  • Implementarea Master Planului Județean de turism 
  • Reabilitarea și restaurarea castelului Teleki din localitatea Posmuș, comuna Șieu. Castelul nobiliar este reabilitat de Consiliul Județean și el va fi deschis publicului. Este unul dintre cele mai frumoase castele din județ. Castelul Teleki a fost construit la jumătatea secolului al XVIII-lea și face parte dintre cele 12 castele nobiliare – monumente istorice – existente în Bistrița-Năsăud. Castelul este vestit și pentru stejarul din curte, stejar în vârstă de peste 600 de ani. După reabilitare, castelul va găzdui evenimente culturale, expoziții, va fi dotat cu bibliotecă, sală de conferințe și spații pentru primirea turiștilor.
  • Dezvoltarea economică a județului prin crearea unui brand de județ și promovarea a tot ce poate oferi județul nostru investitorilor din țară și din întreaga lume

Register

You don't have permission to register