Contact

Colegiul Național Liviu Rebreanu – cel mai bun exemplu de investiții în educație

Investițiile în infastructura de educație creează pentru copiii noștri cele mai bune condiții unde ei pot să învețe și să se dezvolte. De-a lungul anilor investițiile în educație au fost primordiale pentru autoritățile din Bistrița-Năsăud, cel mai bun exemplu de dezvoltare fiind astăzi Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița. 

O școală cu peste 100 de ani de tradiție, o școală de elită din județul Bistrița-Năsăud, este modernizată la cele mai înalte standarde pentru a oferi elevilor și profesorilor toate condițiile pentru a continua să exceleze.

Clădirea în care acum se investesc 11,5 milioane de euro este una simbolică pentru Bistrița, o clădire spectaculoasă construită în anul 1908, iar din 1911 primii elevi au trecut pragul instituției.

Clădirile, sălile de clasă, laboratoarele de informatică, sala de festivități și parcul dendrologic sunt incluse în proiectul de reabilitare. Toate cele 28 de săli de clasă vor beneficia de dotări IT și audio-video de ultimă generație, pentru a crea un mediu cât mai prielnic pentru toți cei care activează în cadrul CNLR. De asemenea, toate spațiile vor fi dotate cu mobilier modern, amfiteatrele vor fi modernizate.

Reabilitarea corpului A al Colegiul Național Liviu Rebreanu vin să întregească o serie de investiții spectaculoase care au avut loc aici și care au însemnat crearea unui campus – o clădire nouă pentru școala generală, o sală de sport la cele mai înalte standarde și un internat modern pentru elevi, investiții care au depășit 7.5 milioane de euro.

De-a lungul timpului, CNLR a dat olimpici naționali și internaționali, fiind o școală de renume care a susținut întotdeauna excelența.

Register

You don't have permission to register