Contact

C2. Izvorul mineral Borcut

Denumire traseu: C2.Izvorul mineral Borcut

 

Itinerar: Sat Mița – Valea Izvorul Lung – Izvor mineral Borcut (Dălbidan) și retur

Distanța: 16 km

Diferență de nivel: + 250 m/ – 250 m

Altitudine min./max./  806 m/ 1050 m/

Suprafața:  Asfalt 10 % Drum forestier 90 %

Dificultate: Ușor

Tip traseu: liniar

Sens de parcurgere: ⇨

Potrivit pentru: MTB, gravel

Perioada potrivită de parcurgere: mai-octombrie

 

Obiective:

Sat Mița

Valea Izvorul Lung

Izvorul mineral Borcut

Pârâul Izvorul Lung

Păduri de conifere

 

Descriere

Traseu de tip dus-întors, desfășurat pe drum forestier în stare foarte bună, fără porțiuni dificile,  potrivit începătorilor și familiilor.

Traseul pleacă din satul Mița și urmărește în urcare ușoară cursul văii Izvorul Lung, pe care intrăm după aproximativ 1 km de la start. De la intersecția cu drumul ce urcă pe valea lui Toader se face dreapta spre șaua Terha, urmărind marcajul turistic triunghi roșu. După aproximativ 3 km de urcare constantă, puțin mai susținută decât în prima partea a traseului,  ajungem într-o mică poiană, unde pe dreapta, observăm foișorul ce adăpostește izvorul mineral Borcut (Dălbidan), plăcut la gust și ușor carbogazos. Locația beneficiază și de un foișor generos pe care îl putem folosi pentru a ne adăposti în caz de ploaie sau pentru a servi masa.

Ne întoarcem pe același traseu, coborând mai rapid până la intersecția cu valea lui Toader și mai lejer de aici și până în sat.

 

Sfat: Traseul este potrivit pentru începători și familii, și este ideal să fie parcurs în zilele călduroase, întrucât se desfășoară de-a lungul răului, prin pădure.

 

Atenție: Este posibil să întâlnim pe traseu autovehicule sau utilaje forestiere. Verificați prognoza meteo. Fiind un traseu desfășurat într-o vale închisă, nu veți observa schimbările rapide ale vremii.

Concepere trasee, text, fotografii: Călin Gabor | www.mtbBN.ro

Register

You don't have permission to register