Contact

Băile Figa

Parcul Balnear Băile Figa a fost desemnat unul dintre primele trei destinații de excelență din România în ceea ce privește turismul de sănătate și relaxare în urma unui concurs, intitulat „Destinații Europene de Excelență” (EDEN 2019).

Stațiunea Băile Figa se întinde pe o suprafață de 15 hectare, este așezată într-o depresiune înconjurată de păduri și se află la 3 km de orașul Beclean. 

Complexul este recunoscut pentru apele sărate curative și pentru calitatea deosebită a nămolului existent aici, iar turiștii se pot bucura de piscine cu apă sărată și dulce, de tobogane uriașe cu jet de apă, un râu leneș și terenuri de sport. 

Bazinul cu apă sărată este amenajat în aer liber, fiind înconjurat de terase și dispune de o plajă cu nisip. Lacul sărat „Cerbul” este locul cel mai liniștit din stațiune, iar adâncimea sa poate atinge 4 metri. 

În interiorul complexului există și un bazin amenajat rustic unde se pot face împachetări și băi cu nămol. Nămolul de aici fiind recomandat pentru tratamente reumatice, probleme ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos și afecțiuni ginecologice.

Complexul dispune și de piscine cu apă dulce, exterioare și interioare, saună, jacuzzi, săli de masaj și sală de fitness dar și de un râu leneș care înconjoară o plajă plină de șezlonguri. 

Pe lângă cele trei tobogane cu jet de apă instalate anii trecuți, sezonul 2020 vine cu o nouă surpriză – cel mai mare tobogan din țară. Acesta are o lungime de 155 de metri și 25 de metri înălțime și este unicul cu fante luminoase și segmente semitransparente.

Autoritățile din Beclean au pregătit în incinta complexului balnear două zone cu aerosoli salini longitudinali și circulari cu ajutorul cărora aerul din stațiune are un efect terapeutic, de salină. Astfel de aerosoli salini se mai găsesc în Europa doar în Polonia și Germania, structurile saline de la Băile Figa sunt primele de acest tip din România.

Register

You don't have permission to register