Poarta Transilvanei

Ce reprezintă un Punct Gastronomic Local?

Ce reprezintă un #PunctGastronomicLocal?Puncte de alimentație turistică de tip familial care oferă preparate alimentare specifice zonei geografice din care fac parte.

••• Pașii de urmat pentru autorizarea punctelor gastronomice locale sunt:

👉 Organizarea într-o formă de organizare juridică ( A.F./P.F.A./S.C.) sau atestat de producător în domeniul agro-alimentar, eliberat de Primăria pe raza căreia își va desfășura activitatea viitorul Punct de Gastronomie Locală.

👉 Completarea cererii tip DSVSA ( cererea poate fi descărcată de pe site-ul www.ansvsa.ro )

👉 La DSVSA trebuie depus un dosar care să conțină următoarele documente: schița locului de producere a alimentelor, copie după certificatul de constatator eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului, copie după cartea de identitate

••• Alte documente:

👉 Certificat de igienă sanitară

👉 Informarea primăriei pe raza căreia își desfășoară activitatea în vederea vizării atestatului de producător.

#DeȘtiut#PuncteleGastronomiceLocale presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr limitat de persoane (max. 12 persoane), iar meniul zilnic va cuprinde o gamă redusă de preparate tradiționale locale care vor fi realizate de proprietar și membrii familiei acesteia.

Mai multe detalii despre înființarea #punctelorgastronomicelocale puteți găsi, accesând link-ul: http://www.ansvsa.ro/…/camp…/puncte-gastronomice-locale/Împreună cu Asociația Produs în Bistrița-Năsăud și ADI Turism, pregătim începerea campaniei de informare pe tema Punctelor gastronomice locale.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBNPoartaTransilvaniei%2Fposts%2F310692037400703&show_text=true&width=500

Register

You don't have permission to register